• balet Zachwycający Balet Moisiejewa w październiku w Polsce! (więcej...)
  • Jak mam na imię Grand Prix 8. Sputnika nad Polską dla filmu Niginy Sajfułłajewej Jak mam na imię (więcej...)
  • galeria Zapraszamy do galerii zdjęć 8. Festiwalu Sputnik nad Polską (więcej...)
  • Jury Jury
    8. „Sputnika nad Polską”, (więcej...)
Warsztaty

Warsztaty kulinarne w Skamiejce


23.11.2014, godz. 13.00-15.00

Pielmienie – gotowane pierożki z mięsnym lub rybnym nadzieniem to flagowa potrawa kuchni rosyjskiej. Nazwa dania została zapożyczona z języka komi, w którym „пельнянь” oznacza „ucho chlebowe”. Serwowane z masłem, śmietaną, octem lub rosołem od Moskwy po Kamczatkę zachwycają smakiem rosyjskie podniebienia. Jak przygotować smakowity farsz? Co sprawi, że ciasto na pielmienie będzie się ładnie kleić? Wszystkie tajniki przygotowywania tej potrawy poznacie na warsztatach w Skamiejce. Serdecznie zapraszamy!






powrót