Koncerty

Procesor Plus

17 listopada, 20.00
Miejsce: BARdzo bardzo, ul Nowogrodzka 11

Projekt electro-punkowy z Łodzi powstały w 1999 r. z inicjatywy Grzegorza Fajngolda (członka i jednego z założycieli zespołu 19 Wiosen). Współpracował z wieloma artystami jak np. Lady Electra, Martha O.bit czy gwiazda polskiego electro lat 80tych – Kapitanem Nemo.

Utwory Procesor Plus znalazły się na kilku krajowych i zagranicznych składankach a także albumach typu „tribute to...”
Projekt koncertował w całej Europie (Niemcy, Hiszpania, Włochy, Rosja, Ukraina).
Do roku 2018 projekt działał w pojedynkę (nie licząc kilku wyskoków festiwalowych w powiększonym do 6 osób składzie). Obecnie przetworzył się w zespół trzyosobowy. Ideą Procesora Plus jest grać muzykę electro punkową bez korzystania z komputerów, samplerów itp. Wszystko w czasie teraźniejszym grane jest przez :
Wojtek Czyszczoń – pady perkusji elektronicznej
Piotr Andrzejewski – bassy, fx oraz tła na syntezatorach i chórki
Grzegorz Fajngold – wokal oraz dwa syntezatory (jeden od noisów drugi od pięknych melodii)

Dyskografia :
2001 Planeta AB Rec CD
2003 Katalepsja /S.N.J. AB Rec / Oficyna Biedota CD
2005 Wirus AB Rec / Oficyna Beidota CD
2008 Gen-Era-Tor / Trująca Fala CD
2017 Forever Electro Punk / Riot & Dance 2x LP





sputnik

Dyrektor Festiwalu

Małgorzata Szlagowska-Skulska
malgorzata@ear.com.pl


BIURO

+48 22 523 41 18

PR Manager

Natalia Walka
natalia@ear.com.pl

Koordynator programowy

Roksana Pietruczanis
roksana@ear.com.pl

wisła